arrow left arrow right
photo contest slideshow
Man of FEW Words
Girl passing through house
Life is a journey
On the sea
In the Amstrdam's canals
Dawn of another first
Loving Life at Burning Man!
Selfie
Life of The Cranberry
Trails and choices
Sweet Bubbles
Connecticut River Composite: A Visible Dichotomy
Garage door  of a house near busy park
Pow Wow Dance
Lincoln Memorial and Washington Monument Reflected in the Potomac River
Light at the end
The Lines of Experience
Bangladeshi owned new deli in formerly Polish Greenpoint Brooklyn NY, ain't America a great country!
Ageless Beauty
Suspended Animation Hirshhorn Museum
Coooold..
Anita and the wapiti
The Dinner Bell and the Corn Field
15th Annual Smithsonian.com Photo Contest
Connecticut River Composite: A Visible Dichotomy

The composite image is seen as an experiential narrative. It seeks to capture the relationship between the Connecticut River and the northwest edge of the industrial village of Turners Falls, MA. A power dam, built in the mid 19th century, creates a dichotomy between the landscape and experiential qualities upstream and downstream. Above the dam lies a reservoir and consequently a lush and expansive body of water. Below the dam, the water rushes through the power canal and transverses a tumultuous industrial landscape. The image serves as an exploratory means of understanding the complexities found between the historic village’s past and present conditions.

TAGS: Architecture, Composite, Experience, Industrial, Massachusetts

photographer avatar
Leeds, Massachusetts, United States of America
Member since 2017
Photo Information
Copyright:
© Nicholas Jeffway.
All rights reserved.
Image Source: digital
Date Taken: 03.2017
Total Views: 41
Filed Under: Altered Images
Camera Information
Date Uploaded: Sept. 21, 2017, 1:55 p.m.
Report This
SMITHSONIAN.COM COLLECTIONS
PHOTO LOCATION Turners Falls, Massachusetts, United States of America